Project Peptalk!

Wat is PEP TALK!?

 

PEP TALK! is een project van het Vlaams ABVV, in samenwerking met VDAB, GTB, ACLVB en ACV , uitgevoerd met financiële steun van het Europees Sociaal Fonds.  Omdat het voor jongeren niet evident is om aansluiting te vinden met de huidige arbeidsmarkt willen we hen met dit project extra ondersteunen via een transitietraject

Ook in ons gewest Mechelen+Kempen leek het aangewezen om hierop in te tekenen aangezien onze levensloopbaancoaches een inkijk kunnen bieden in de arbeidsmarkt die uniek is.

Voor leerlingen in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs die door de school geïdentificeerd worden als potentiële vroegtijdige schoolverlaters, voorziet Vlaanderen transitietrajecten. De trajecten zijn bedoeld voor jongeren die schoolmoe zijn en die het mogelijk moeilijk zullen hebben om een duurzame loopbaan aan te vatten. 

Onze levensloopbaancoaches maken de jongeren bekend met alle rechten en plichten van een 'gewone' werkzoekende in een professioneel kader & trachten de jongeren in eerste instantie terug te enthousiasmeren voor school. Het is absoluut niet de bedoeling om ze naar de uitgang van de school te begeleiden, maar als er geen andere oplossing is, dan kunnen ze dat doen onder de best mogelijke omstandigheden.

Enkele scholen toonden zich voorgaande jaren al enthousiast om mee te werken aan Project PEP TALK!. In deze scholen hebben onze ervaren levensloopbaancoaches al vele leerlingen individueel begeleid die vragen hadden over hun loopbaantoekomst. Zij kunnen ook vandaag nog terecht voor informatie en advies in de ABVV kantoren.

WIE KAN DEELNEMEN?

We richten ons tot leerlingen vanaf 15 jaar in het BSO, TSO, dBSO en KSO (dubbele finaliteit) die overwegen om vroegtijdig te stoppen met school, zonder diploma of getuigschrift. 

WAT DOEN WE?

Jongeren krijgen op school een individuele begeleiding van een levensloopbaancoach. In zo’n begeleiding gaan we samen op zoek naar:

  • Wat zijn mijn talenten?
  • Welke job wil ik doen?
  • Wat zijn mijn kansen om werk te vinden?
  • Hoe kan ik mijn kansen verhogen?
  • Welke (digitale) competenties heb ik nodig op de arbeidsmarkt?
  • Hoe kan ik nieuwe dingen leren?
  • Hoe ga ik om met persoonlijke problemen?

Alle gesprekken zijn op vrijwillige basis en uiteraard in vertrouwelijke sfeer!

MEER INFORMATIE?

Heb je als leerling, ouder, leerkracht, CLB-medewerker of school vragen over Project PEP TALK!? Contacteer ons via mike.sanders@abvv.be 

peptalk
esf

Deel deze pagina: