Hulp bij een probleem met mijn werkgever

Het werkterrein van de vakbond is sociale wetgeving. Laat dat nu net de meest veranderlijke rechtstak zijn die er is. Regeringsmaatregelen hebben snel gevolgen die jij merkt. Of het nu gaat over de druk die je voelt om terug te gaan werken bij ziekte, wijzigingen in de pensioenleeftijd, tijdskrediet enz. Maar ook vragen omtrent je rechten als werknemer blijven brandend actueel. Mag mijn werkgever zomaar mijn contract aanpassen? Mag ik kiezen wanneer ik verlof neem? Wat als mijn werkgever failliet gaat? En wat als ik word ontslagen?

Het is voor ons al moeilijk om alles goed bij te houden, laat staan hoe het voor jou is.

Je merkt dat er dingen gebeuren, veranderen of dat je werkgever iets doet wat niet lekker voelt. Dan kan het nuttig zijn om je bij ons goed te informeren. Wat zijn jouw rechten en plichten? Wij helpen je verder. Heb je voldoende aan de algemene informatie, dan stopt het daar. Wil je dat we bemiddelen, dan doen we dat ook. Komt er geen oplossing, dan kunnen we zelfs gerechtelijke stappen overwegen.
Ook al is dit het terrein van de beroepscentrales, bij elk adviespunt (in al onze kantoren dus) kan je voor het eerste gesprek terecht. Zij zijn als het ware de tentakels van elke andere gespecialiseerde dienst binnen het ABVV.
Je kan met deze vragen natuurlijk ook rechtstreeks naar jouw beroepscentrale. Hieronder vind je het overzicht terug:

Deel deze pagina: