Thijs Verbeurgt (Vooruit) komt langs bij ABVV Mechelen voor workshop 'Aan de slag met VDAB.be'

Image
Workshop

Woensdag 8 maart kwam Vlaams parlementslid Thijs Verbeurgt ons vervoegen bij de workshop 'Aan de slag met VDAB.be'. Deze workshop wordt maandelijks gegeven door onze loopbaanconsulenten Johan en Mike i.s.m. VDAB om de werklozen te kunnen informeren over het gebruik van de digitale account van VDAB. 

Mike gaf woensdag de fysieke sessie en tegelijkertijd nam Johan het digitale luik via webinar voor zijn rekening. Thijs kon dus zowel bij de fysieke als de digitale versie zijn licht komen opsteken. 

Deze workshops zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden omdat VDAB verwacht van de nieuwbakken werklozen dat men digitaal zelfredzaam is en als dit niet het geval zou zijn, dat men dit dan laat weten.  De eerste manier van communiceren met VDAB loopt hedentendage dus via de digitale account op www.vdab.be 

Dit was alleszins een mooie manier om de praktische problemen waar werklozen mee te maken krijgen te demonstreren aan een parlementslid dat zich hiervoor inzet. 

Geïnteresseerden voor een workshop kunnen zich steeds aanmelden via lba.mechelenkempen@abvv.be of als je een webinar wil volgen, kan je je hiervoor inschrijven via onderstaande link.

Volg onze gratis webinars - ABVV Loopbaandienstverlening : ABVV Loopbaandienstverlening (abvvloopbaanbegeleiding.be)