Hulp nodig om je jobbonus te ontvangen?

De jobbonus is een Vlaamse maatregel en geldt vanaf 2021. Enkel na registratie van je rekeningnummer op je burgerprofiel van de Vlaamse overheid heb je recht op de jobbonus. Het ABVV helpt je bij de registratie van je rekeningnummer.

Voor wie is de jobbonus?

Loontrekkenden (werknemer of ambtenaren) met woonplaats in Vlaanderen, die maandelijks minder dan 2500 euro bruto verdienden in 2021, kunnen een jobbonus ontvangen na registratie van hun rekeningnummer op www.burgerprofiel.be/jobbonus.

 • Iedereen die woont in Vlaanderen én werkt in België én recht heeft op de jobbonus ontvangt jaarlijks een officiële brief van de Vlaamse overheid per post of via je e-box van de overheid. De eerste brieven worden verstuurd vanaf half november 2022 en de laatste brieven worden verstuurd eind 2022.
 • Wie woont in Vlaanderen én werkt buiten België, ontvangt géén brief. Zij moeten zelf een aanvraag indienen.

Hoeveel?  

 • Enkel wie maximaal 1800 euro bruto verdient krijgt de maximale jobbonus van 600 euro per jaar.
 • Het bedrag daalt geleidelijk tot 20 euro bij een bruto maandinkomen van 2499 euro.
 • Iedereen die recht heeft op een jobbonus, ontvangt eenmalig 100 euro extra voor het gewerkte jaar 2021.
 • Je hebt tot eind 2024 om je rekeningnummer te registreren om je jobbonus voor het gewerkte jaar 2021 te ontvangen. Je hebt dus nog tijd om dit in orde te brengen.

Vanaf het gewerkte jaar 2022 worden de minimale loongrenzen opgetrokken naar 2700 euro voor de eerste jaarhelft tot 2900 euro voor de tweede jaarhelft. Het minimaal bedrag van de jobbonus zal vanaf dan ook 50 ipv 20 euro zijn.

De jobbonus helpt, maar is niet de beste oplossing

 1. Het ABVV wil dat de (minimum)lonen omhoog gaan. Want dan ga je ook op vooruit als je op pensioen gaat, werkloos of ziek wordt. Daarom blijven wij actie voeren voor een minimumloon van 14 euro/uur.
 2. Periodes van tijdelijke werkloosheid tellen niet mee in de berekening. Was je even tijdelijk werkloos door corona? Of straks door de hoge energieprijzen? Dan telt de jobbonus niet voor die periodes. En dat is niet fair.
 3. De uitvoering van de jobbonus is problematisch. Een rekeningnummer digitaal registreren om je recht te openen? Niet evident voor velen. En bovendien brengt het oplichters op ideeën. Blijf dus alert voor valse mails en sms-jes over de jobbonus! Enkel de link burgerprofiel.be/jobbonus is correct.

Wat doet het ABVV voor jou?

We maken je digitaal wegwijs in het burgerprofiel van de Vlaamse Overheid én helpen om je rekeningnummer te registreren. Zo open jij je recht op de jobbonus. Laat je gegevens achter op onderstaande contactbon én wij maken een afspraak met je.

Wat neem je mee naar je ABVV-afspraak?

 1. Heb je Itsme? Neem dan je smartphone mee.
 2. Geen Itsme? Breng je identiteitskaart mee mét je paswoord.
 3. Geen Itsme en je paswoord van je identiteitskaart kwijt? Je kan nieuwe codes aanvragen via stappenplan in deze link. Als dat niet lukt, kan het ABVV je hierin wegwijs maken.

Contactformulier Jobbonus

Image
Jobbonus. Mis niets waar je recht op hebt.

Jobbonus? Mis niets waar je recht op hebt!