(0)

Selecteer Regio

Gezichten van de opvangcrisis

In de opvang voor asielzoekers woedt al een tijdje een crisis. Asielzoekers belanden in hotels en zelfs op straat… Hoe is het zover gekomen? Hoe deze opvangcrisis oplossen?

Externe uitgever | 2010
Brochure | 24 blz.


Doelgroep: Militanten en delegees

Dagboek van de winter

Vluchtelingenwerk Vlaanderen bundelde enkele aangrijpende verhalen en getuigenissen.

"Mijn kinderen worden beperkt in hun ontwikkeling en gezondheid. Er is geen sociale of medische begeleiding. Ik kan niets kopen voor mijn kindjes, zelfs geen medicijnen. Ik huil soms nachten na elkaar."

Solange leeft sinds half oktober 2009 ‘op hotel’.

Zij is één van de mensen die op de vlucht slaan voor oorlog, geweld en vervolging. Bij aankomst in ons land hebben ze bij wet én als mens recht op opvang en begeleiding.

Gezichten van de opvangcrisis

Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Ciré (Franstalige zusterorganisatie) bundelden enkele aangrijpende verhalen van deze asielzoekers samen met getuigenissen van medewerkers in de opvang en opiniemakers tot een beknopte brochure ‘Gezichten van de opvangcrisis’.

In de brochure lees je ook hoe het zo ver is kunnen komen en enkele aanbevelingen om te opvangcrisis te helpen oplossen.

Bestellen

  • Op www.zonderopvang.be kan je alle verhalen lezen en filmpjes bekijken.
  • Je kan de brochure er downloaden of gratis op papier bestellen voor jezelf of om te verspreiden in je organisatie, vereniging, in je gemeente, …

Zoek op trefwoord

asielzoekers

Terug Top